Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkiye'de ilk: Tropical Medicane kasırgası
174889.jpg?1538040720

Son dakika tahminlerine göre Türkiye'de daha önce görülmemiş bir meteorolojik olayın eşiğindeyiz. Küresel tahmin modellerine göre Türkiye'ye adım adım bir kasırga geliyor. İyon Denizi üzerinden gelen kasırganın yönünün değişmemesi halinde kıyı Ege'de çok büyük zararlara sebep olabileceği tahmin ediliyor. Tropical Medicane olarak adlandırılan kasırganın pazar ya da pazartesi günü yurdumuza ulaşması bekleniyor.

Küresel tahmin modellerine göre, kasırganın 30 Ekim'de  İyon Denizi üzerinden hareket ederek Kıyı Ege sahiline girmesi bekleniyor. 

Şayet tahmin modellerinde beklenen tablo gerçekleşirse Kıyı Ege sahil şeridinde çok kuvvetli rüzgarların yanında aşırı yağış da görülecek. 

İzmir gibi birçok Kıyı Ege sahil şeridinde birkaç saat içerisinde metrekareye yer yer 100 kilogram ve üzeri yağış düşebilir. Muhtemel aşırı yağış sebebiyle sahil şeridinde yer alan şehirlerde kara ile deniz birleşmeleri yaşanabilir. 

Kasırganın en büyük etkiyi  Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir kıyıları hattında oluşturması bekleniyor. Kasırganın Ege Bölgesi'ni geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinden İstanbul'u etkileme ihtimali de bulunuyor.

Yakın tarihte bu şiddette bir fırtınanın Türkiye'yi etkilediğine dair bir kayıt bulunmuyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Türkiye'ye adım adım yaklaşmakta olan kasırga hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü henüz bir açıklama yapmadı.

Cuma gününe kadar Meteoroloji'den kasırga konusunda uyarı niteliğinde bir açıklama gelmesi bekleniyor.

NEDEN TROPICAL MEDICANE?

Akdeniz üzerinde oluşan ve 'kırbaç kasırgası' olarak da bilinen bu kasırgaların adı "Mediterranean" ve "hurricanes" kelimelerin birleşiminden oluşuyor.

Tropical Medicane adı verilen bu kasırgalar Akdeniz'in orta kesimlerinde etkili olurken, ilk Türkiye'yi ciddi boyutta etkilemesi bekleniyor.
______
 Aşığın hikâyesini durmaksızın feryat eden bülbüle değil, sessiz sedasız can veren pervanelere sor..
Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping